Suuri yksinäisyyden kehä – luovuudesta ja yhteydestä

Päiväys ja aika
07/12/2021
19:00 - 21:00

Syyskauden 2021 viimeisessä jäsenillassa jatkamme teemalla ”psykoterapeutin luovuus ja hyvinvointi”. Toivottavasti ensivuoden puolella voimme palata live-iltoihin, mutta tapaamme Zoomin-yhteyden välityksellä.

Suuri yksinäisyyden kehä – luovuudesta ja yhteydestä

Puhuja:
Anna Collander, psykoanalyytikko.

Kommentit:
Leena Pylkkänen, psykoanalyytikko.

Aika:
Ti 7.12 klo 19:00-noin 21:00.

Paikka:
Zoom-yhteys.

Luovuuden edellytys on syvä yhteys itseen ja muihin ilman liian vääristäviä ihanteita tai kaunisteltuja kulisseja. Jos emme osaa rakastaa – rakastamisen haavoittuvimassa ja tarvitsevuuden nöyryyttävimmässä merkityksessä – niin osaammeko olla luovia? Yksinäisyyden kehä voi näkymättömäksi jäämisen seurauksena muodostua koko olemassaoloa ravistelevaksi kauhuksi. Yksinäisyyden kesyttäminen voi toisaalta avata syvempää yhteyttä toisiin ja elävämpää luovaa voimaa. Esityksessä paneudutaan Kjell Westön ja Tove Janssonin romaaneihin ja tutkitaan, miten Muumimamma ja maailmankuulu kapellimestari Brander selviävät elämän- ja luovuuskriiseistään – ja miten Mörköä voidaan ymmärtää.

”Se oli kiihdyttävä ajatus, uusi, vaarallinen, hurmaava. Se muutti kaiken, se piirsi suuren yksinäisyyden kehän hänen ympärilleen, surumielisen alueen, joka oli täynnä tuntemattomia mahdollisuuksia.”
(Jansson: Muumipappa ja meri)

Alustuksen ja kommentoijan jälkeen osallistujat voivat esittää kysymyksiä ja keskustella ajatuksistaan.

HUOM! Ilmoittautuminen jäseniltaan 5.12. mennessä alla olevan linkin kautta (tarvittaessa kopioi linkki selaimeesi):

Ilmoittautumiseen liittyvissä teknisissä kysymyksissä ota yhteyttä Olli Rantulaan: olli.rantula(at)aalto.fi

Ystävällisin terveisin,

Tiedetoimikunta